U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

Een sprong in diepe? Geenszins. De interim directeuren staan u met raad en daad terzijde, ook als het te goed gaat!

Denk- en daadkracht op het hoogste niveau

Wanneer heeft u een interim directeur nodig?

Veranderingen kan uw bedrijf nieuw perspectief bieden.

Als ‘change executive’ staan we u met raad en daad terzijde of nemen we de leiding tijdelijk over. Om de uitgestippelde strategie te helpen implementeren.

Ons speelveld? Een wereld van uitersten.

Bekijk of het scenario van uw bedrijf erbij staat:

Het gaat niet goed

Een ervaren interim CEO brengt rust en stabiliteit. Bepaalt prioriteiten. En mobiliseert alle krachten om de onderneming weer op de rails te krijgen en te houden. We praten dan over herstructurering. Over managementproblematiek, oganisatieproblemen en over opvolging, ontslag, transitie, ziekte, fraude of wanbeheer.

 

Het gaat té goed

Er zijn groeistuipen en de organisatie loopt steeds achter de feiten aan. Er dienen zich kansen aan. Nieuwe markten. Een fusie of overname. Een volgende grote stap is mogelijk maar dan moet er wél iets gebeuren! Als change executives hebben we grote ervaring met strategische veranderingsprocessen. Met fusies en integratievraagstukken. Wij kunnen helpen om snelle groei te managen met een blijvend resultaat.

 

Het gaat best goed

Je familiebedrijf gaat vooruit, in een redelijk tempo. Maar er lijkt zoveel meer mogelijk en waarom pakken we die kansen niet? Irrationele factoren als onenigheid in de familie, opvolgingsproblematiek en slechte onderlinge samenwerking lijken de koers te bepalen. Bij een interim opdracht halen we obstakels weg om weer te versnellen.

 

Het gaat goed, maar hoe lang nog?

Je bedrijf doet het goed. Mooie groei, fijne winst, betrokken mensen. Echter de sector lijkt in zwaar weer te komen. Wat betekent dat voor ons? Onze interim directeur helpt om dit uit te zoeken en de onderneming gereed te maken voor de verandering.

 

Hoe doen anderen dat nou?

Je weet het even niet meer. Je bedrijf heeft een vraagstuk en je denkt: ”hoe nu verder?” Een interim CEO van JBR heeft in meerdere bedrijven gewerkt, vaak in dezelfde branche en kan je inzicht geven in hoe anderen met hetzelfde vraagstuk zijn omgegaan. Samen vinden we vervolgens jouw eigen unieke antwoord en samen managen wij de verandering met een blijvend resultaat.

 

De koek kan groter

“Zijn gangetje. Best aardig. Geen al te slecht jaar, we mogen niet mopperen.” Herkenbare dooddoeners? Je voelt aan je water dat er veel meer in zit. Maar waar begin je? Een interim directeur van JBR ziet snel waar de mogelijkheden liggen om de koek groter te maken. En die nieuwe strategische plannen ook echt implementeren. Dat geeft ruimte voor groei, die wij samen managen.

 

Het geld is op

Ineens zit je met de handen in het haar. Dat grote veelbelovende project is een fiasco geworden. Er komt niks meer binnen en de rekeningen stapelen zich op. De bank dreigt de stekker er uit te trekken. Voor dit soort noodsituaties is een interim executive van JBR niet alleen degene die rust en overzicht kan brengen. Door goede relaties in de financiële wereld en gedegen kennis van restructuring krijgen de stakeholders weer vertrouwen in het bedrijf en managen wij samen de weg naar omhoog.

 

Het gaat niet snel genoeg

Je weet wat er moet gebeuren. Alles is er gereed voor. Maar wat gaat het toch traag. Stroperig. Je geduld raakt op. Je raakt geïrriteerd. Waarom kan het niet sneller? Vaak zijn er maar een paar ingrepen nodig die de boel weer vlot trekken. Een interim CEO van JBR weet snel te vinden waar het zand in de machine zit en geeft leiding aan het snel inzetten van de juiste koers.

 

Het gaat ineens wel heel erg snel

What the ….?! Er gebeuren een paar onverwachte dingen tegelijk en de hel breekt los. De verandering was achteraf bezien toch niet zo goed doordacht en nu denderen we in volle vaart op een catastrofe af. Een interim manager van JBR brengt rust. Stelt prioriteiten. Trapt zelfs op de rem zodat de reis gecontroleerd kan worden voortgezet en nu in de juiste richting.

 

Alles komt tegelijkertijd

Je kunt fluiten naar je geld omdat een grote klant onderuit is gegaan, door omstandigheden buiten je controle valt de omzet flink tegen, je beste verkoper blijkt al een tijdje ontevreden te zijn en vertrekt, je mede aandeelhouder geeft aan dat hij iets anders wil in zijn leven. Het familiebedrijf waar je zolang aan gewerkt hebt, krijgt klap na klap te verduren en je denkt “Wanneer houdt dit op?” Een interim CEO van JBR ziet het verband tussen de gebeurtenissen en brengt je bedrijf eerst in veilige haven om vervolgens te werken aan een nieuwe koers, een nieuw perspectief, een nieuwe horizon. Een behouden vaart vooruit.

 

Ik snap het niet meer

Je kende de branche door en door, wist precies wie waarmee bezig was en had het stuur ferm in handen. In je familiebedrijf kon je als eigenaar precies zeggen wat er op iedere plek moest gebeuren. Een mooie groei was het resultaat. De laatste tijd lijkt de controle je te ontglippen. Je ontkent het voor jezelf, maar eigenlijk snap je niet meer hoe je bedrijf zo ingewikkeld heeft kunnen worden. Je bent geen manager, maar wilt wel ondernemen. Hoe verder? Een interim directeur van JBR kijkt met je mee hoe de complexiteit is ontstaan, ontwart de kluwen en creëert samen met de belangrijkste stakeholders een fris nieuw perspectief en dus ruimte voor de volgende groeifase.

 

Alles klopt en toch…

De juiste mensen vervullen de juiste rollen, volgens jou. Het product is state of the art, marketing is top of the bill, account management is om door een ringetje te halen. En toch lukt het niet… Het lijkt alsof een onzichtbare rem de groei tegenhoudt. Als het zo doorgaat komt de onderneming in zwaar weer. Hoe kan dit nu? Alles klopt toch? Wat is er mis? Een interim executive van JBR neemt de leiding, ziet de hiaten en geeft mensen hun zelfvertrouwen terug. Snapt de dynamiek (want vaker gezien). Zorgt voor focus, versnelling en nieuwe energie.

 

MEER WETEN?
Bel dan met +31 (0) 30 699 90 00
of mail naar executives@jbr.nl

We stellen ons graag aan u voor en bespreken uw situatie op de meest discrete manier.

NEEM CONTACT MET ONS OP