U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

Interview met Rita van den Bor

We stellen Rita graag aan u voor

Hoe ben je bij JBR Interim Executives gekomen? 

Na een internationale loopbaan bij multinationals heb ik voor eigen rekening bedrijven overgenomen. Deze heb ik vorig jaar succesvol verkocht. Ik ben daarnaast opgegroeid in een familiebedrijf. Deze combinatie van kennis en ervaring wil ik graag inzetten.  JBR Interim Executives werd mij door bekenden uit mijn netwerk aanbevolen als goed passend bij mijn wensen.

Waarom heb je voor JBR Interim Executives  gekozen? Wat zijn voor jou de voordelen? 

Ik heb me georiënteerd op bureaus waar ik me zou kunnen aansluiten als Interim Executive. JBR staat goed bekend in de markt, als een professionele partner met een hoog analytisch niveau. JBR biedt de combinatie van Corporate Finance en Interim Executive Management. Vakinhoudelijk zie ik een meerwaarde in deze combinatie van kennis en diensten. Daarnaast staat JBR hierdoor in continu contact met het bedrijfsleven. Het is voor mij een voordeel om de kracht van onze gezamenlijke kennis en netwerken te bundelen.

Je kiest of hebt gekozen om tijdelijk ( max. 1 jaar) als directeur te werken. Waarom  kies je hiervoor? 

Ik wil graag de brede kennis en ervaring die ik in mijn loopbaan heb opgedaan delen. Juist in deze tijd, waar een groot aantal bedrijven het moeilijk heeft, denk ik een goede bijdrage te kunnen leveren. Als Interim Executive kan ik met een frisse blik naar een organisatie kijken. Ik ben daarbij heel resultaat gericht, ik wil niet alleen een plan bedenken maar als interim directeur ook zorgen dat het wordt uitgevoerd.  Omdat ik tijdelijk aan een bedrijf ben verbonden, heb ik geen historische ballast en geen toekomstige positie binnen het betreffende bedrijf. Daardoor kan ik makkelijker een verandering tot stand brengen en focussen op het gewenste resultaat.

Wat is je motto? 

‘Durf het verschil te maken’

Kun je hier meer over vertellen? 

Mijn motto is toepasbaar op meerdere niveaus; voor een bedrijf als geheel en voor ieder individu binnen een bedrijf en in de maatschappij. Een bedrijf heeft een onderscheidende positie in een markt nodig. Wat kan een bedrijf klanten bieden, waarmee kan een bedrijf het verschil maken ten opzichte van concurrenten? Als deze visie scherp is en wordt gedragen door werknemers, kan een bedrijf gaan vliegen. In de implementatie is iedere werknemer belangrijk en kan op zijn of haar vakgebied het verschil maken. De opdrachtgever van een Interim Executive wil dat zijn of haar bedrijf een transitie proces gaat doormaken, door de stap van het inhuren van een externe algemeen directeur durft hij of zij een verschil te maken met de bestaande situatie. In mijn rol als Interim Executive moet ik het verschil kunnen maken, door een vernieuwend perspectief, goede samenwerking en daadkracht in de uitvoering.

Wat vind je belangrijk? 

Er zijn veranderingen noodzakelijk in de samenleving, met name hoe we omgaan met de planeet. Hierin kan ieder individu een verschil maken, ik wil dit in mijn rol als Interim Executive ook meenemen.

Daarnaast denk ik dat het goed is dat er meer vrouwelijke leiders opstaan. Vrouwelijke leiders hebben vaak een net wat andere invalshoek, een team wordt sterker met een breder perspectief.  Daar is van twee kanten aktie voor nodig; vrouwen zouden vaker mogen durven kiezen voor een leidinggevende positie, opdrachtgevers zouden vaker een vrouw kunnen aannemen. Ik hoop dat het voor mijn dochters vanzelfsprekend wordt dat ze kansen zien en kansen krijgen.

 

Rita van den Bor profiel

Bekijk ook het profiel van Rita