U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

Interview met Ed Flohr

We stellen Ed graag aan u voor

Hoe ben je bij JBR Interim Executives gekomen? 

Na een succesvolle carrière in de industrie, heb ik de laatste 10 jaar vanuit mijn eigen bedrijf een groot aantal verschillende interim- en adviesopdrachten uitgevoerd. Daarnaast heb ik een aantal investeringen gedaan in jonge technologiebedrijven. De opdrachten kwamen eigenlijk altijd uit mijn eigen netwerk en omgeving. Ik begon dat na verloop van tijd als een beperking te voelen. Ik werd toen door een gemeenschappelijke kennis in contact gebracht met Harm Tunteler. Dat klikte erg goed en de aanpak en activiteiten van JBR spraken mij erg aan. Afgelopen maand heb ik daarom besloten toe te treden tot JBR Interim Executives.

Waarom heb je voor JBR Interim Executives gekozen? Wat zijn voor jou de voordelen? 

Ik voel een sterke fit met de mensen van JBR Interim Executives. We zijn allemaal modern denkende, flexibele, niet-dogmatische personen. We gaan voor kwaliteit en niet voor status. Daarnaast hebben we in het team een grote verscheidenheid aan ervaring en kennis, waardoor we de meeste opdrachten goed kunnen invullen. Ikzelf vind de aanpak waarbij bij een opdracht een schaduwmanager benoemd wordt die als spiegel kan dienen, heel waardevol. Daarnaast kan ik een beroep doen op de kennis die in de adviespraktijk aanwezig is. Dat is zowel voor de opdrachtgever als voor mij uitermate nuttig.

Je werkt tijdelijk (max. 1 jaar) als directeur. Waarom kies je hiervoor? 

Mijn grootste kracht is om snel een organisatie in al haar aspecten te leren kennen en het juiste pad te laten inslaan. Als de organisatie eenmaal op koers ligt, ga ik graag weer een nieuwe uitdaging aan.

Je motto is: 

‘Al het talent in de organisatie mobiliseren’

Kun je hier meer over vertellen? 

Ik zie vaak dat in een organisatie het aanwezige talent slechts ten dele benut wordt. En dat is doodzonde. Met vertrouwen en de juiste begeleiding kun je mensen laten vliegen, waardoor de hele organisatie zich op een ander plan kan gaan bewegen. Angst speelt hier vaak een belangrijke rol. Angst van management om de controle kwijt te raken. En angst van de medewerker om fouten te maken. Het wegnemen van angst in een organisatie is daarom vaak essentieel. Dat houdt in dat management inzicht moet krijgen in het aanwezige talent en dat actief mobiliseren. Ik vind het altijd belangrijk te benadrukken dat fouten maken daarbij hoort, maar gebrek aan inzet niet acceptabel is.

Wat is voor jou belangrijk? 

Naast mijn interim opdrachten heb ik de laatste jaren een aantal investeringen in groene technologieondernemingen gedaan. Ik ben van mening dat technologie alle problemen in de wereld kan verhelpen. Daarom is het van groot belang technologieën te ontwikkelen om gebruik van grondstoffen terug te dringen, energieverbruik te verminderen, alternatieve energie op te wekken en vervuiling tegen te gaan. Met dergelijke technologie en jonge bedrijven bezig te zijn, vind ik zeer inspirerend.

Tenslotte spreekt de internationale dimensie van zakendoen mij ook altijd aan. Ik heb in veel landen gewoond en gewerkt. Maar Zwitserland neemt toch wel een speciale plek in mijn hart in, want daar komt mijn vrouw vandaan. Wij gaan regelmatig terug naar de Innerschweiz om te genieten aan de rand van de Vierwaldstättersee.

Bekijk ook het profiel van Ed