U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

Interview met Bart Kroon

We stellen Bart graag aan u voor

 

Hoe ben je bij JBR Interim Executives gekomen? 

De afgelopen jaren hebben Harm Tunteler en ik elkaar regelmatig bij verschillende gelegenheden ontmoet en we maken deel uit van dezelfde commissarissen kring van het NCD.

Ik kwam erachter dat we een aantal passies delen, voor grondstoffen (commodity’s) gerelateerde bedrijven en de ambitie om vanuit board of directie daadwerkelijk het verschil te kunnen maken bij bedrijven in transitie. We hebben overeenkomsten in onze visie op “governance”. De verbinding kwam min of meer natuurlijk.

Waarom heb je voor JBR Interim Executives gekozen? Wat zijn voor jou de voordelen? 

Ik vind het belangrijk dat je kunt terugvallen op een team voor reflectie en advies, wanneer je in een opdracht of invulling zit. Het gaat immers in een opdracht niet alleen om wie de interim directeur is, maar ook wat hij of zij meebrengt. Om waarde te halen uit een team, is het belangrijk dat er een gedeelde of gedragen visie is en de bereidheid om te investeren in elkaars “klussen”. In de afgelopen maanden heb ik kennis gemaakt met het team van JBR Interim Executives en kwam tot de conclusie dat er veel overeenkomsten zijn. We kijken op dezelfde wijze naar het vak.

Je werkt tijdelijk (max. 1 jaar) als directeur. Waarom kies je hiervoor? 

In mijn loopbaan heb ik veelal gewerkt waarin in een korte tijd een relatief grote inspanning geleverd moest worden. In veel gevallen betrof het transities (veranderen, herstructureren, winst/kasstroom herstel) van organisaties. In enkele gevallen in situaties waarin onzekerheid was over de governance en/of eigendom van de organisatie.

Ik doorzie organisaties met de uitdagingen en complexiteit snel. Ik ben goed in het ontwikkelen van een visie en de vertaling naar praktisch uitvoerbare strategieën. Je kunt als interim manager veel impact hebben. Je moet mensen in moeilijke tijden inspireren, helpen om de moed te vinden en te begeleiden om de strategieën uit te voeren. Het beschikbaar maken van de energie die latent in een organisatie aanwezig is. Daar krijg ik energie van!

Je motto is: 

‘De executie van een nieuwe strategie wordt gedragen door de energie van de medewerkers die de moed hebben om de nieuwe strategie te omarmen’

Kun je hier meer over vertellen? 

Uit mijn ervaringen weet ik dat veranderen voor mensen en organisaties een uitdaging is. Dat geldt voor veranderingen waar een organisatie bewust voor kiest of een veranderingen die door omstandigheden afgedwongen worden.

Mensen vinden het moeilijk om te kiezen voor de onzekerheid van nieuwe waarden en de bestaande vertrouwde waarden los te laten. Het vereist individuele moed om een onzeker toekomst perspectief te verkiezen.

Ik ben ervan overtuigd dat je als leiding vooral je mensen moet inspireren over het nieuwe perspectief en moet “aanmoedigen” om de onzekerheid te overwinnen.

 

Bekijk ook het profiel van Bart