U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

Harm Tunteler begint een pratijk voor interim CEO's bij JBR Corporate Finance in Zeist.

’Interimmer vaak matig’

Nederland telt niet meer dan 100 à 120 goede interimbestuurders die in staat zijn om een bedrijf vlot te trekken dat geplaagd wordt door financiële problemen of conflicten tussen aandeelhouders, familieleden en de bank. De rest mag die naam eigenlijk niet dragen.

Dat zegt Harm Tunteler, de grand old man van de kleine, gespecialiseerde beroepsgroep. Tunteler (62) was jarenlang managing partner van Custom Management, dat met Boer & Croon de markt voor interim-bestuurders verdeelde.

Na zijn laatste klus, als interim-bestuurder van warenhuis V&D, vertrok hij bij dit in 1974 opgerichte bemiddelingskantoor. Na de zomer wil hij samen met financieel advieskantoor JBR Corporate Finance uit Zeist die kleine markt gaan openbreken met een nieuwe interim-managementformule.

„Dit vak is ontstaan in de jaren zeventig. Tegenwoordig heet er wel heel veel interim. Het begrip is niet meer synoniem voor wat het voorheen was en volgens mij moet zijn: een tijdelijke bestuurder die aandeelhouders, commissarissen en bestuur van een bedrijf echt iets kan bieden, wat die mensen zelf niet kunnen.”

Adviseurs
Het speelveld werd mede zo opgerekt toen accountants en advieskantoren zich ook op de markt stortten. „Sindsdien is de piramide ingestort”, zegt Tunteler. De grote accountants zijn, mede op last van de toezichthouder, weer gestopt, en ook advieskantoren als Atos of Twynstra Gudde en headhunters trokken zich terug of specialiseerden zich. Boer & Croon moest zelfs in afgeslankte vorm een doorstart maken na een faillissement.

Interim-bestuurders hebben een slechte naam vanwege vermeende hoge salarissen. „Terecht”, meent Tunteler, er zijn te veel gevallen geweest in de publieke sector die niet uit te leggen waren. Desalniettemin is een goede interimmer niet goedkoop. „€225 tot €325 per uur zijn de gangbare tarieven. En vergeet niet, een interim-directeur bouwt geen pensioen op, heeft geen vertrekregeling in zijn contract staan, en als hij een klus moet doen, is hij op zijn nachtrust na vaak 100% van zijn tijd daarmee bezig.”

’Piramide is na de jaren 70 ingestort’

Tunteler („Ik vind dit werk gewoon mooi”) kiest er voor om niet meer als eenpitter door te gaan, maar om zich aan te sluiten bij een grotere organisatie, die tot op heden geen interimdiensten aanbood. „Eenpitters nemen soms elke klus aan, ook wanneer ze die eigenlijk niet aankunnen. Dit is een vak wat je niet alleen, zonder ondersteuning moet doen. Je moet een bureau achter je hebben dat zaken kan uitzoeken en dat je kan ondersteunen.”

In een recent onderzoek van Schaekel & Partners (het oude Atos) gaven 457 interim-managers hun visie op hoe de markt zich ontwikkelt. Zij waren positief over de toekomst: 44% verwacht een stijgend aantal opdrachten.

Het gemiddelde uurtarief van de totale responsgroep bedraagt €123. Daarbij zijn er veel verschillen tussen sectoren en tussen leeftijden. Twee derde verwacht dat het tarief in het komend jaar nagenoeg gelijk zal blijven.

Verreweg de meeste interim-managers werken nog steeds op basis van een vast uurtarief. De gemiddelde opdrachtduur van 12,5 maand is een stabiel getal door de jaren heen. In die periode wordt er gemiddeld 3,9 dag per week door de interimmers bestuurd.

Bron: De Telegraaf, door Edwin van der Schoot